ASSOCIATE OF SCIENCE AND EDUCATION (TO 70-ANNIVERSARY FROM THE DAY OF BIRTH OF M. LESIUK) - Khorob, S. І. (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Word, 2021)
25 лютого 2010 року виповнилося 70 років одному з ветеранів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника професору Миколі Лесюку. Це – завідувач кафедри слов'янських мов, багаторічний декан філологічного факультету, а згодом – директор Інституту філології, мовознавець і перекладач, Заслужений працівник освіти України, активіст громадсько-політичного життя краю, багаторічний (від квітня 1989 і до грудня 2009 року) заступник, перший заступник голови обласного правління Товариства української мови "Просвіта", кількарічний член Івано-Франківської Крайової ради Народного Руху України, член НТШ.