МОЄ ЛИСТУВАННЯ З РОСТИСЛАВОМ МІЩУКОМ - Баран , Є. М. (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Word, 2020)
Спочатку коротка біографічна довідка: Міщук Ростислав Софронович ((07.05.1945-25.04.1994) – к.ф.н., старший науковий співробітник Інститут літератури імені Т. Шевченка АН УРСР (пізніше: АНУ, відтак: НАНУ), завідувач відділення української дожовтневої літератури з 1989 року після Михайла Яценка (з 1990-го року: відділення української літератури ХІХ ст.), заступник директора Інституту літератури ім. Шевченка АН України (з 1993?). Народився 7 травня 1945 року на Рівненщині. Трагічно загинув 25 квітня 1994 року в Києві (убитий на станції метро Святошино бандитами).