КОМПАРАТИВІСТСЬКІ СТУДІЇ СТЕПАНА ХОРОБА: ПРЕДМЕТ І СТРАТЕГІЯ - Радишевський, Р. П. (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Word, 2019)
У кожному розділі його наукового дослідження – про неоромантизм, символізм та експресіонізм – був підрозділ зорієнтований на компаративістські паралелі, що робило його вивчення не лише предметним, а й до певної міри панорамним у стратегічному з’ясуванні таких непростих явищ, як неоромантизм, символізм та експресіонізм, своєрідність їх функціонування в драмі і на сцені, врешті, попри помітні впливи, їх естетичну і культурну самодостатність.