ПОЧЕСНИЙ ЧЛЕН НТШ В УКРАЇНІ ЗБІҐНЄВ БЖЕЗІНСЬКИЙ (1928–2017) - РЕДКОЛЕГІЯ, РЕДКОЛЕГІЯ (PRECARPATHIAN BULLETIN OF THE SHEVCHENKO SCIENTIFIC SOCIETY Idea, 2019)
26 травня 2017 р. на 90 році життя помер видатний американський політолог, соціолог і державний діяч Збіґнєв Казімєж Бжезінський – один з авторів глобальної стратегії антикомунізму, теорії конвергенції, теорії технотронної ери та концепції світового лідерства США нового типу. Покійному належать прагматичні вислови про те, що «незалежність України є подією великого міжнародного значення», а «незалежна Україна по-новому визначає кордони Європи» [2, с. 1].